Tang er det nye sort og kan komme til at spille en stor rolle i fremtiden når vi f.eks. skal opfinde nye energikilder og nye måder at producere fødevarer på. Det har vist sig at tangskovene spiller en stor rolle i det globale kulstofkredsløb og som rammen for nogle er verdens mest artsrige økosystemer.
Under et besøg på Bølgemarken vil eleverne med egne øjne opleve hvad tang kan bruges til når vi tager forskerbrillerne på og lærer at forstå tang som den enestående organisme den er. Vi undersøger og diskuterer tangens potentiale i forskellige aspekter af klimakrisen. Vi får tang mellem hænderne, når vi hiver tangliner op af havnen og undersøger algernes egenskaber i vandet, såvel som i køkkenet hvor vi sammen smager på herlighederne.
Klassetrin: 7. – 10. klasse
Fag: Geografi, biologi og madkundskab
Emner: Økosystemer, lokale ressourcer, fødevarekrise, klima, kredsløb, fødevareproduktion, mad, bæredygtighed.
Varighed: 2,5 timer. Forud for forløbet fremsendes forberedelsesmateriale der med fordel kan printes ud af læreren og anvendes i den forudgående undervisning.
Aktiviteter: Et besøg på Bølgemarken kan variere afhængigt af vejr og vind, men vil i hovedtræk bestå af følgende typer af aktiviteter:
- Tanghøst: vi snakker om tangens livscyklus og havbondens virke imens vi høster tang til nærmere undersøgelse
- Tangmarken som ramme om havets økosystemer: vi undersøger tangmarkens rolle som undervandshabitat og går på jagt efter nogle af de dyr der har tangmarken som levested og registrerer vores fund.
- Tangmarken – klodens lunger: forklaring, visualisering og diskussion af tangens evne til at rense havene for næringsstoffer og atmosfæren for co2.
- Madlavning og fællesspisning: Vi laver tangpesto og tangchips. Sammen diskuterer vi tangens smagskarakter og fødevarepotentiale
Praktisk
Tangmarken finder sted på Kalvebod Bølge, ud for Mariott Hotel. Vi mødes ved container 7, lige ved siden af kajakhotellet.
Der kan være koldt og blæsende så husk varmt og praktisk tøj, der godt kan tåle at blive beskidt.
Der vil være smagsprøver på tang men husk alligevel madpakker, særligt hvis forløbet strækker sig over frokost.
Maks. 28 elever og min. 2 lærere (er I flere, så skriv det til os, så prøver vi at finde en løsning).
Tilmelding og kontakt: Vi tilbyder 2000 kroners tilskud til københavnske folkeskoler igennem aabenskole.kk.dk ellers er prisen 2500 kr.
Lav en bookingforespørgsel her
Vi glæder os til at tage imod jer!