Undervisning

Havhøsts blå skoletjeneste giver skoleklasser mulighed for at prøve kræfter med havbondens virke og med alle sanser at få indblik i havnens økosystem og øje for sammenhængen med de store, globale fødevaresystemer. Havhøst arbejder netop med disse temaer og et afsæt i vores demonstrations-havbrug med muslinger, østers og tang i Københavns havn. Med urbant havbrug i miniformat er der mulighed for at involvere mennesker i tilblivelsen af deres mad og skabe en større forståelse for havet som spisekammer og økosystem.

Vi er en del af Københavns Kommunes Åben Skole og kan derfor tilbyde københavnske folkeskoler gratis skoleforløb, men alle skoler og institutioner har mulighed for at være med. Har du spørgsmål om vores skoleforløb, så kontakt naturvejleder Bodil Sofie Espersen.

Lige nu udbyder vi fire skoleforløb

Foredrag om fremtidens blå fødevarer

Vi dykker ned under havets overflade og går i dybden med fortællingen om en bæredygtig og regenerativ fødevareproduktion. Eleverne kommer til at tage del i foredraget, når vi sammen laver små øvelser og indtager lækre smagsprøver fra havet. Forløbet er målrettet 6.-10. klassetrin.
Læs mere
Haven i havet

Haven i havet – et fællesfagligt naturfagsforløb

Haven i havet er et skoleforløb, der er målrettet udskolingen og den fællesfaglige naturfagsprøve. Forløbet er bygget op omkring et besøg på Bølgemarken, men vi anbefaler, at man arbejder videre med emnet efterfølgende i en elevstyret projektperiode eller ved en eller flere lærestyrede lektioner.
Læs mere
Undervisningsforløbet "Muslingefarmen" på Bølgemarken i København

Muslingefarmen

Vi tager de naturvidenskabelige briller på og går i dybden med blåmuslingens fantastiske egenskaber som indbygger i havnen og på middagsbordet. Vi tager vandprøver, mikroskoperer efter muslingelarver, dissekerer – og selvfølgelig tilbereder vi til sidst et herligt måltid baseret på de bedste maritime råvarer. Forløbet er målrettet 4.-6. klassetrin.
Læs mere
Undervisningsforløbet "Tangmarken" på Bølgemarken i København

Tangmarken

Tang er meget mere end ildelugtende bunker snask på stranden, og med dette forløb åbner vi pandoras æske og afprøver nogle af de mange potentialer, som tang gemmer på – både som sund og velsmagende fødevare og som klimaagent. Forløbet er målrettet 7.-9. klassetrin.
Læs mere
Undervisningsforløbet "Østerstæmmerne" på Bølgemarken i København

Østerstæmmerne

UDBYDES DESVÆRRE IKKE I 2023. Med forløbet kommer vi hele vejen rundt om østersen; hvordan den passer ind i fremtidens bæredygtige fødevareforsyning og hvordan man åbner, tilbereder og spiser den – eller tømmer sindet og slubrer den i sig rå. Forløbet er målrettet 6.-9. klassetrin.
Læs mere