Undervisningsforløb på Bølgemarken

Undervisning

Havhøsts blå skoletjeneste giver skoleklasser mulighed for at prøve kræfter med havbondens virke og med alle sanser at få indblik i havnens økosystem og øje for sammenhængen med de store, globale fødevaresystemer. Havhøst arbejder netop med disse temaer og et afsæt i vores produktion af muslinger, østers og tang i Københavns havn.

Med udgangspunkt i vores demonstrations-havbrug fortæller vi historien om en ren havn og lokal bæredygtig fødevareproduktion. Med urbant havbrug i miniformat er der mulighed for at involvere mennesker i tilblivelsen af deres mad og skabe en større forståelse for havet som spisekammer og økosystem.

Vi er en del af Københavns Kommunes Åben Skole og kan derfor tilbyde københavnske folkeskoler et tilskud på 2.000 kr. per klasse til et af vores skoleforløb, men alle skoler og institutioner har mulighed for at være med.

Har du spørgsmål om vores skoleforløb, så kontakt naturvejleder Bodil Sofie Espersen.

Lige nu udbyder vi fire skoleforløb

Fællesfagligt naturfagsforløb

Forløbet løber over tre dage og er målrettet folkeskolens fællesfaglige naturfagsforløb under fokusområdet “produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget”. Eleverne undersøger, måler og diskuterer forholdene omkring fødevareproduktion under vand. Forløbet er målrettet 8.-9. klassetrin
Læs mere

Tangmarken

Tang er meget mere end ildelugtende bunker snask på stranden, og med dette forløb åbner vi pandoras æske og afprøver nogle af de mange potentialer, som tang gemmer på – både som sund og velsmagende fødevare og som klimaagent. Forløbet er målrettet 7.-9. klassetrin.
Læs mere

Muslingefarmen

Vi tager de naturvidenskabelige briller på og går i dybden med blåmuslingens fantastiske egenskaber som indbygger i havnen og på middagsbordet. Vi tager vandprøver, mikroskoperer efter muslingelarver, dissekerer – og selvfølgelig tilbereder vi til sidst et herligt måltid baseret på de bedste maritime råvarer. Forløbet er målrettet 4.-6. klassetrin.
Læs mere

Østerstæmmerne

Med forløbet kommer vi hele vejen rundt om østersen; hvordan den passer ind i fremtidens bæredygtige fødevareforsyning og hvordan man åbner, tilbereder og spiser den – eller tømmer sindet og slubrer den i sig rå. Forløbet er målrettet 6.-9. klassetrin.
Læs mere