Program for støtte-medlemmer 2021

Tag med Havhøst ud i det blå, hent ny inspiration og få næring til både krop og sjæl – og til de små grå. Som støttemedlem af Havhøst bliver du inviteret med til vores medlemsarrangementer med fokus på bæredygtighed, havglæde og blå gastronomi, og samtidig står du først i køen, når vi lancerer nye events. Årets program er inspireret af vores støttemedlemmer, som har delt deres ønsker til aktiviteter og arrangementer i 2021. 

Hvis du endnu ikke støtter Havhøst, så opret i en fart et privat støttemedlemskab, et makkerskab (for virksomheder) eller et foreningsmedlemskab (for maritime nyttehave-foreninger). Du kan også forære en, du holder af, et gavekort til et støttemedlemskab og give Havhøst-oplevelserne videre.

Det private støttemedlemskab koster 100 kr. for et år. Dertil kommer et beløb for at deltage i de enkelte aktiviteter herunder:

Forårsarbejdsdag (april)

Bølgemarken skal vækkes til live efter en lang og hård vinter. Undervisningssæsonen står for døren, og marken skal ses efter i sømmene. Arbejdsdage på Bølgemarken er altid super hyggelige – og så er de en god anledning til at få luftet dykkerdragten eller få vand under neglene, når der skal nye muslingebændler i vandet, stoppes strømper og udplantes tang. Er du nysgerrig på havhaver og interesserer du dig for hvordan, vi dyrker vores afgrøder, så er arbejdsdagene lige sagen. Vi sørger selvfølgelig for mad, drikke og godt selskab.

Tangsafari (maj)

Under havets overflade findes en undervandsverden dækket af spirende tangskove – planetens blå lunger, der binder CO2, blæser ilt ud i verdenshavene og fungerer som levested for myriader af havskabninger. Det er ikke helt skævt at kalde tang for havets grøntsager, for de fleste tangarter indeholder et hav af vitaminer og mineraler. Og det bedste er næsten, at tang er supernemt at få fat på. Støttemedlemmer inviteres med på tangsafari, hvor vi høster havets grøntsager, kokkererer og eksperimenterer med tangretter og popper iskolde tangøl.

Havhøst aktiviteter i efteråret 2019
Årsmøde (juni)

Inden sommerferien inviterer vi alle vores støttemedlemmer til årsmøde i Havhøst. Det er en god mulighed for at høre om, hvad der er sket det sidste års tid, og så skal støttemedlemmerne udpege et medlem til Havhøsts bestyrelse. Derefter går vi sammen i køkkenet og tilbereder et fælles måltid baseret på bæredygtig havmad. Det hele kulminerer ved langborde med rigelige mængder naturvin og snak om løst og fast.

Havets stemmer – foredragsrække (efteråret)

Vi er i gang med at planlægge et par spændende foredrag til efteråret, hvor vi inviterer de klogeste mennesker indenfor Havhøsts arbejdsområde til at komme og øse af deres viden. Vi glæder os meget til at give havet ordet og blive klogere på, hvordan vi kan blive bedre til at beskytte vores blå ressourcer og sikre, at der også er et hav at spise af til kommende generationer.

Efterårsarbejdsdag (september)

Efter en sommer med masser af aktivitet på Bølgemarken er det blevet tid til at gøre klar til en ny vinter. Der er helt sikkert noget fysisk vedligehold af Bølgemarken, som skal klares – både under og over vand, og afgrøderne skal sikres. Hvis vi er heldige, skal der podede liner med sukkertang i vandet! Mad, drikke og godt selskab er en selvfølge.

Mussels from the harbour of Copenhagen
Muslingens høstfest (oktober)

Det er blevet tid til at fejre muslingen med manér. Der er helt sikkert udsigt til et arrangement af de spiselige, men detaljerne er ikke faldet helt på plads endnu, så du må holde vejret lidt endnu…

Østerssafari (december)

Ved Vadehavet går man ved ebbe i østers til op over skosnuderne på de vidtstrakte, flade strækninger ved Mandø, Rømø og Fanø. Havhøst er rammen om en udflugt til det spiselige Vadehav, hvor vi sammen med en lokal naturvejleder begiver os ud på havbunden bevæbnet med østersknive, solide rygsække og waders. Der vil være mulighed for at fylde maverne – og at tage så mange østers, man kan bære, med hjem til familie og venner.