Naturvejledere i Ishøj har taget initiativ til at starte en maritim nyttehave, hvor børn og unge kan være med til at dyrke sunde, bæredygtige fødevarer under vand. Det, og meget mere, vil vi gerne dele med jer 19. september, hvor børn og voksne kan glæde sig til en dag med fokus på alt det, der kan spises i Ishøjs natur. Vilde urter på stranden, sprød tang i vandkanten og muslinger og fisk i Køge Bugt. Vi hylder det spiselige og tilbereder det i ild og røg på stranden – og alle kan være med.
Fra 10-13 vil et hav af aktiviteter gøre jer klogere på havets hemmeligheder. Programmet udvikles løbende, men I kan allerede nu glæde jer til alt dette:
- Lær om dyrkning af muslinger og tang, når Ishøjs naturvejledere viser rundt i deres maritime nyttehave.
- Gratis smagsprøver på havmad over åben ild, når kok Nicolai Tram inviterer jer med rundt om bålet.
- Mulighed for at låne snorkelgrej og komme med en naturvejleder ned under overfladen.
- Foredrag om tang og de uendelige muligheder, det gemmer på.
- Hop i et par waders og kom med ud og stryg rejer og fang småfisk.
- Tag på sanketur i klitterne og få et helt nyt syn på de planter, der vokser langs kysten.
Vi håber på at se en masse af jer til en dag med ild, vand og herlig vild mad.
Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret i samarbejde med Havhøst med støtte fra Friluftsrådet, 15. juni-fonden, Aage V Jensen Naturfond, Nordeafonden, Velux Fonden og Spar Nord Fonden.
Covid-19 info: Arrangementet afholdes naturligvis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øje, og vi holder os løbende informeret om ændringer i disse.