Kystfisker Mogens Pedersen

Mogens Pedersens kollegaer på havnen i Havnsø kan finde på drillende at kalde ham ”den dovne fisker”. Det skyldes nok, at Mogens gør tingene på sin egen måde. Han har for eksempel svært ved at se pointen i at have 90 garn stående, når han kan nøjes med 30, hvis ellers han gør sig umage med de fisk, han fanger og sørger for at kvaliteten er i top. Så kan han oppebære en fornuftig indtjening på at arbejde mindre – men smartere.

Ved at slagte sine fisk med den japanske ikijime-metode, får Mogens en tårnhøj kvalitet på sine fisk. Og ved at sælge sine fisk selv direkte fra sin kutter i stedet for at sende dem i anonyme fiskekasser til en fiskeauktion giver han en ekstra oplevelse til de mennesker, der køber hans fisk – og han beholder en større del af fortjenesten selv. Så måske er Mogens i virkeligheden bare en smart fisker?

Men Mogens er ikke bare fisker. Han elsker at tilbringe tid på havet, og han ved bedre end nogen, at vi skal gå nye veje, hvis vi vil blive ved med at have et hav at spise af i fremtiden. Han deler gerne ud af sin viden om havet og dets tilstand – og går nye veje. Derfor er Mogens gået i gang med at dyrke tang og blåmuslinger ved Nekselø. Alt foregår i lille skala for at Mogens kan blive klogere på hvordan, det egentlig fungerer, og hvordan det kan supplere hans kystfiskeri.

Kontakt

Havnsø Havn
Tlf.: (+45) 2062 8880

Find Mogens Pedersen på Facebook med sin kutter H36: https://www.facebook.com/suverenfisk