Peter Gravlund Nielsen fra Havhøsts bestyrelse

Peter Gravlund

Peter, hvorfor er du med i bestyrelsen for Havhøst?

Min dybe fascination og store glæde ved at udforske livet under vand går helt tilbage til barndommens snorkleture ved Sjællands Odde. Et mylder af liv, der – fordi det var ægte og nærværende – sagtens kunne konkurrere med de koralrev og springende delfiner, den store helt Jacques-Yves Cousteau hver søndag fortalte om i ”Havets Hemmeligheder”. Den blå verden var lige foran min næse på en meter vand – og i mit fiskenet. Det virkelige møde med naturen er meget stærkere end alverdens fjernsynsudsendelser og farvestrålende bøger.

De maritime nyttehaver er i høj grad virkelige. Her kan børn og voksne se, føle og endda smage på virkeligheden. Et bedre afsæt for at smitte andre med min store glæde ved livet under overfladen kan jeg ikke forestille mig. Endda her midt i København! Derfor tog det ikke mange sekunders overvejelse at sige ja tak til en plads i bestyrelsen, da muligheden bød sig.

Peter Gravlund Nielsen, ph.d. i Biologi
gravlundpeter@gmail.com