Medlem af Havhøsts bio board Cecilie Wirenfeldt

Cecilie Wirenfeldt

Cecilie har siden 31. januar 2019 været medlem af bio boardet i Havhøst.  Hun er civilingeniør i akvatisk fødevareproduktion og forsker i anvendelse af tang som fødevare.

Du kan skrive til Cecilie på wirenfeldtc@gmail.com.

Cecilie, hvilken forandring vil du gerne være med til at skabe gennem dit arbejde med Havhøst? Og hvor kommer dit drive fra?

Min passion for havet går egentlig ikke langt tilbage trods det, at jeg er vokset op ved Limfjorden. Men naturen har altid spillet en stor rolle i mit liv. Jeg har brugt rigtig mange timer på at udforske hede, strand og skov – også om natten – og som spejder fået en fascination af spiselige vilde planter. Da jeg blev lidt ældre begyndte havet for alvor at trække, og nu bruger jeg det meste af min fritid på kajak, sejlads, vinterbadning og snorkling og indsamling af tang.

Jeg har over årene fået en dyb passion for tang og synes, at tang er mindst lige så flot som landplanter – tang er virkelig havets skjulte perle, og i dag er tang som fødevareressource mit fokus. Dette fokus er blevet til min levevej, og nu er jeg så heldig, at jeg tager en Ph.D. i tang som fødevareressource og håber på, at min forskning og mit arbejde i Havhøst kan få tang op af fjordene og ind på danskernes spiseborde.