Maritime nyttehaver på Roskilde Fjord

13. september kl. 10-13
Hornsherredvej 202, Kirke Hyllinge

Arrangeres af Nationalpark Skjoldungernes Land og Havhøst

Kan vi dyrke muslinger i Roskilde Fjord?

Rundt omkring i Danmark dukker maritime nyttehaver frem langs kysterne. Maritime nyttehaver er køkkenhaver i vandet. Her dyrkes muslinger og tang, der udover at være lækre fødevarer også bidrager til øget biodiversitet og renere vand.
Haverne er drevet af frivillige foreninger, der udover at få et blåt friluftsliv også nyder godt af at kunne få rene, sunde råvarer til middagsbordet. Når man dyrker blåmuslinger og tang i lille skala er man desuden med til at bidrage til en bedre vandkvalitet og en øget biodiversitet.

Går du rundt med en havbonde i maven? Eller vil du bare gerne høre mere om denne måde at dyrke fødevarer på? Denne dag er startskuddet til at få maritime nyttehaver på Roskilde Fjord. Kom forbi og hør, hvordan vi kommer i gang og mød andre, der også er interesserede i at starte maritime nyttehaver ved Roskilde Fjord. Vi skal selvfølgelig også smage på muslinger og tang, der bliver tilberedt over bål.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via Billetto, du tilmelder dig her.


Tidsplan for dagen:

10.00: Velkomst og præsentation af dagens program ved naturvejleder, Sofie Clauson-Kaas, fra Nationalpark Skjoldungernes Land

10.20: Idéer og visioner med maritime nyttehaver ved Roskilde Oplevelseshavn ved Maria Palner

10.30: Oplæg om Maritime Nyttehaver ved Bodil Sofie Espersen fra Havhøst. Havhøst driver et landsdækkende netværk af maritime nyttehaver og vil fortælle alt om hvordan man dyrker, hvorfor det er en god ide og hvad der skal til, for at komme i gang.

11.30: Frokost lavet over bål af fjordens råvarer. Sammen med bålkokken, Nicolai Tram, formidler Havhøst fjordens spiselige skatkammer – blandt andet ved at tilberede muslinger og tang over åben ild. Sammen sanker vi urter langs kysten og får inspiration til hvordan fjordens bæredygtige råvarer kan bruges i madlavning.

12.40: Opsamling og det videre arbejde


Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret i samarbejde med Havhøst med støtte fra Friluftsrådet, 15. juni-fonden, Aage V Jensen Naturfond, Nordeafonden, Velux Fonden og Spar Nord Fonden.

Covid-19 info: Arrangementet afholdes naturligvis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øje, og vi holder os løbende informeret om ændringer i disse.