lld & vand med Havhaven Ebeltoft Vig

5. september kl. 10-16
ved Havhaveskuret, Vestervej 17, 8400 Ebeltoft

Arrangeres af Havhaven Ebeltoft Vig, Kattegatcentret og Havhøst

Kom og vær med i en spændende og lærerig ”Havhavedag” sammen med medlemmerne hos Foreningen Havhaven Ebeltoft Vig. Hele familien kan være med og børnene er meget velkomne til at tage del i de praktiske opgaver sammen med os voksne.

I kan lære om naturen under vandet og samtidig hygge jer med Havhavens medlemmer, som kan fortælle om havmiljø, bæredygtig dyrkning af skaldyr og tang og om, hvordan man tilbeder et godt og ernæringsrigtigt måltid havmad.

I kan opleve, hvordan havhavefolket arbejder og tage del i nogle af de mange praktiske opgaver, der hører med til at passe en nyttehave til søs, fx sortere muslinger, fylde muslingeyngel i net, rense bøjer og gøre de spiseklar muslinger rene, inden de kommer i gryderne.

Både bålet og grillen er tændt, og I kan selv tage del i tilberedning af muslingerne – og ikke mindst smage på dem.

Havhavedagen foregår mest på land – i det fri ved Havhaveskuret og i Fiskerihavnens Maritime Foreningshus, men også på og til dels under vandet, for vi sejler også ud til Havhaven og høster muslinger, hvis vejret er med os.

Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret i samarbejde med Havhøst med støtte fra Friluftsrådet, 15. juni-fonden, Aage V Jensen Naturfond, Nordeafonden, Velux Fonden og Spar Nord Fonden.

Covid-19 info: Arrangementet afholdes naturligvis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øje, og vi holder os løbende informeret om ændringer i disse.