Kerteminde Seafarm

Bag Kerteminde Seafarm står Mads Hecter. Og bag det navn lever en stor interesse for gastronomi, fødevareproduktion og havet. Havet, som Mads har været tæt på lige siden han som dreng hjalp til på de lokale fiskerbåde ved Fyns Hoved. Det var dog først efter et forskningsprojekt om muslingeproduktion i Kerteminde Bugt i 2012, at han blev inspireret til at gøre det salte vand til en levevej.

I 2018 startede han Kerteminde Muslinger med en mindre produktion af blåmuslinger i Kerteminde Bugt. I 2019 blev der føjet tang til sortimentet. Og i 2020 begyndte Mads også at eksperimentere med dyrkning af østers, hvorefter firmaet ændrede navn til Kerteminde Seafarm. Herudover er der flere samarbejder i gang med forskere og virksomheder for at udvikle dyrkningsmulighederne i de danske farvande.

Selvom der stadig skal udvikles bedre produktionsmetoder og nye markeder, håber Mads, at dyrkning af havets afgrøder med tiden kan skabe nye arbejdspladser og give nyt liv i den gamle fiskerihavn i Kerteminde.

Kontakt

Søndre Havnekaj 3
5300 Kerteminde

Tel. (+45) 2622 4289
mads@seafarmer.dk