Maritim nyttehave i Karrebæksminde – inspirationsmøde

25. september kl. 15-18
Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum, Alléen 38 D, 4736 Næstved

Arrangeres af Havhøst Karrebæksminde og Havhøst

Smålandshavet bugner med lækkerier – muslinger, tang og østers. Tænk, hvis vi kunne dyrke disse lækkerier selv… og det kan vi!

Havhøst Karrebæksminde inviterer til inspirationsmøde om dyrkning af muslinger og tang, og opstart af en lokal maritim nyttehave i Karrebæksminde.

Fællesskabet og mangfoldigheden af viden og erfaring, er den bærende kraft for opstart af en maritim nyttehave – derfor inviterer vi til inspirationsmøde, der afholdes på Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum. Her vil der være fortællinger om hvordan, man dyrker muslinger og tang andre steder i landet, og der vil være smagsprøver på muslinger. Alle er velkomne.

OBS: Pga. corona skal vi have helt styr på deltagerne og derfor vil jeg bede dig enten at ringe/sms på tlf 51963023 eller skrive til lise.nielsen@city.dk.


Program (ændringer kan forekomme):

• Velkomst ved Lise Nielsen
• Hardy Jensen fra Havhøst fortæller om dyrkning af muslinger og tang i foreningsregi med eksempler fra andre steder i landet, og hvordan man kan komme i gang i Karrebæksminde.
• Naturvejleder Christian Mørkhøj Hansen fortæller om muslingens forunderlige liv, dens evne til at rense vores farvande.
• Der serveres lækre muslinge-smagsprøve.
• Afslutter med en opsamling på eftermiddagen og sætter en kurs for, hvordan vi kommer i gang.


Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret i samarbejde med Havhøst med støtte fra Friluftsrådet, 15. juni-fonden, Aage V Jensen Naturfond, Nordeafonden, Velux Fonden og Spar Nord Fonden.

Covid-19 info: Arrangementet afholdes naturligvis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øje, og vi holder os løbende informeret om ændringer i disse.