Ild & vand til Fjordens Dag

13. september kl. 10-13
Hornsherredvej 202, Kirke Hyllinge

Arrangeres af Nationalpark Skjoldungernes Land og Havhøst

Den 13. september er Fjordens Dag, og Nationalpark Skjoldungernes Land inviterer i den forbindelse til en hel dag med fokus på benyttelse og beskyttelse af Roskilde Fjord.

Det er Havhøst selvfølgelig med til, for lige netop den balance ligger Havhøst meget på sinde. Sammen med bålkokken Nicolai Tram formidler Havhøst fjordens spiselige skatkammer – blandt andet ved at tilberede guldet over åben ild.

Du kan også høre meget mere om mulighederne for at dyrke muslinger og tang i Roskilde Fjord. Det er nemlig en af de allermest bæredygtige måder at dyrke fødevarer på ,og det kan bidrage til en renere fjord med højere biodiversitet.

I løbet af dagen vil der være sanketure langs kysten, mulighed for at låne kajakker og paddle boards og lave små kunstværker af tang fra fjorden – og så selvfølgelig masser af smagsprøver på fjordmad over bål.

Ses vi?

Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret i samarbejde med Havhøst med støtte fra Friluftsrådet, 15. juni-fonden, Aage V Jensen Naturfond, Nordeafonden, Velux Fonden og Spar Nord Fonden.

Covid-19 info: Arrangementet afholdes naturligvis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øje, og vi holder os løbende informeret om ændringer i disse.