Havbondens køkken

Langt de fleste havbønder er drevet af en kærlighed til mad. Mange af os er også lystfiskere eller undervandsjægere, nogle er køkkenhave-entusiaster, nogle er kokke. Fælles for os alle er, at vi tager stilling til hvilke råvarer, vi tilbereder og serverer for dem, vi holder af. Og vi anerkender, at måltidet kan styrke et fællesskab eller en forening med en fælles dagsorden. 

I Havhøst har vi sat os for, at lære vores medmennesker at elske de råvarer, der kan dyrkes i en maritim nyttehave. For nogle er det en stor mundfuld at sætte gaflen i en portion tangspaghetti, for andre er det hverdag. For vores madvaner er sjovt nok drevet af – vaner – og vi kan vænne os til meget. Ligesom vi lærer at elske øl, kaffe og oliven, når kulturen dikterer det, på samme måde kan alle lære at elske blåmuslinger, østers og tang. Og så vil man aldrig se sig tilbage, for det er lækkert, og det er fremtiden.

Tang på et spækbræt

Tang i køkkenet

At kaste sig over tang i køkkenet er at åbne døren ind til en helt ny kategori af fødevarer. Mange andre steder i verden er…
Læs mere
Åbne stillehavsøsters på fad

Østers i køkkenet

Det lille undseelige bløddyr, der gemmer på så meget magi mellem sine to skaller. Få fødevarer deler vandene i samme grad som østers – og…
Læs mere
Blåmuslinger tilberedt over bål

Blåmuslinger i køkkenet

At danskerne ikke spiser flere blåmuslinger er virkelig et mysterie. De findes langs stort set alle vores kyster og er så sprængfyldt med smag, vitaminer…
Læs mere

Havhøsts samling af opskrifter

Tang i køkkenet

Se hvordan du kender forskel på nogle af de lækreste tangarter herhjemme, og find ud af, hvordan du får fat i dem.
Læs mere

Chips af blæretang

Chips af tang er både lette at lave, smager fantastisk og er et rigtig godt alternativ, når lysten til noget lækkert melder sig.
Læs mere

Tangvafler med tangpesto

Findes der noget bedre end nybagte vafler? Her er vores version af salte vafler, tilsat tørret tang, som giver dem en forrygende smag af umami…
Læs mere

Tang-panna cotta

Den hemmelige ingrediens i denne dessert er blomkålstang eller carrageentang. Det er i virkeligheden en ældgammel opskrift der stammer fra Irland. Der har man nemlig…
Læs mere

Pasta med blåmuslinger

Alle elsker pasta! Så hvorfor ikke prøve en version med blåmuslinger?Denne ret er billig, men blæret og super bæredygtig! Det skal du bruge:1,5 kg blåmuslinger400…
Læs mere
Muslinge-tacos

Blåmuslinge-tacos

Her er blåmuslingerne hevet godt og grundigt ud af deres komfortzone, men til gengæld bliver de tilgængeliggjort for dem, der måske stadig har til gode…
Læs mere
Opskrift på thai-style muslingesuppe

Thai-style muslingesuppe

Blåmuslinger i en cremet suppe er en klassisker, men her kommer cremen fra kokosmælk og ikke fløde, og muslingerne komplimenteres af chili, ingefær og citrongræs…
Læs mere

Østers flambadou

Denne østersservering har taget navn efter en gammel fransk tilberedningsteknik, hvor man opvarmer et jernkræmmerhus i gløderne, hvorefter man antænder fedt, som så kan dryppes…
Læs mere

Grillet blæretang

Denne tang-tilberedning er helt utrolig nem. Du kan hive tangen direkte op fra havet og smide den på bålet som en hurtig snack eller bruge…
Læs mere

Angels on a horseback

En klassisk sydstatsret, der kan omvende inkarnerede østershadere og som beviser, at det sagnomspundne bløddyr ikke er forbeholdt eliten, men kan spises af almindelige dødelige…
Læs mere