Grillet hjertesalat med muslingesauce

Her har du en opskrift, der er perfekt, når der skal grilles i det varme sommervejr. Grillen kan dog skiftes ud med en glohed pande i køkkenet, når de kolde sæsoner viser tænder.

Til 2 personer

Grillet hjertesalat
2 stk. hjertesalat skyllet og halveret på langs
Neutral olie
Salt og sukker

Muslingesauce
4 østers
50 g dampede og pillede blåmuslinger
1 dl kraftigt indkogt muslingefond
2 spsk fintsnittet purløg
50 g koldt smør i tern

Grillet hjertesalat
1. Den halverede og skyllede hjertesalat dryppes med lidt neutral olie på skærefladen.
2. Derefter drysses der med lidt salt og sukker – også på skærefladen.
3. Nu er de klar til at blive grillet på en brandvarm grill eller pande i 30 sekunder til et minut. Salaten skal ikke blive blød, den skal bare karamellisere lidt.
4. Tag salaten af og lad den hvile med skærefladen opad.

Muslingesauce
1. De kolde smørtern tilsættes den indkogte muslingefond og den jævnes ved omrøring.
2. Åbn dine østers og skær dem i halve. Tilsæt vandet fra østers til saucen. Halver også dine blåmuslinger.
3. Tilsæt nu muslinger, østers og purløg til saucen.
4. Smag til med lidt citron og salt og peber.

Anretning
Hæld nu et par gode spiseskeer af saucen over den grillede hjertesalat og pynt med lidt vilde blomster eller grønne urter.

Opskriften er udviklet af Rasmus Fisker.
Instagram: rasmushfisker