Blåmuslinger

Blåmuslingen er et toskallet bløddyr, en filterspiser og på mange måder en helt fantastisk organisme. Selvom en elev i skoletjenesten kaldte den et dårligt kæledyr, så har den lille fætter meget at byde på. Som afgrøde i en maritim nyttehave er den utrolig nem at have med at gøre, afkastet er stort og arbejdet beskedent.

Blåmuslinger er en hjemmehørende og talrig art i Danmark, og det gør indsamlingen af yngel nem. Langt de fleste steder kommer de små muslingelarver helt af sig selv og settler på muslingebændler, som havbonden har hængt ned gennem vandsøjlen. Her vokser de indtil de er godt en centimeter store, hvorefter de overføres til muslingestrømper – lange rørformede net, hvor muslingerne lever resten af deres liv indtil de høstes. Det tager omtrent to år fra larvestadie til spisestørrelse.

Muslingerne lever af plankton og mikroalger, som de filtrerer fra det vand, de lever i, og derfor skal man ikke tænke på at fodre dem. Så længe man sikrer, at nyttehaven er placeret et sted med rent vand og god gennemstrømning, så har man god chance for succes med muslinger.

Mere om blåmuslinger…

Pasta med blåmuslinger

Alle elsker pasta! Så hvorfor ikke prøve en version med blåmuslinger?Denne ret er billig, men…