Opstartsforløb

Opstartsforløb med nyttehaverne

Maritime Nyttehaver bor i København, og det er her vi udvikler vores forskellige koncepter for maritim egenproduktion. Men en af vores fornemste opgaver er at understøtte etablering af nyttehaver andre steder i landet. Derfor har vi udviklet en opstartspakke til kommuner, byer eller formidlingsorganisationer, der har plads til en nyttehave og gerne vil være en del af en fortælling om lokal fødevareproduktion, bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer, blå økosystemer, aktivering i egen fødevareforsyning og gastronomi/madlavning.

Vi har drevet maritim skoletjeneste i København siden 2014 og tilbyder som en del af opstartsforløbetat at hjælpe dig med at etablere en lokal skoletjeneste i tilknytning til den maritime nyttehave, hvor lokale skoler, naturvejledere og formidlere kan undervise i vores forløb ”Muslingefarmen” målrettet folkeskolernes 4.-6. klasser.

Et opstartsforløb med Maritime Nyttehaver koster 25.000 kr. + moms. Når forløbet er gennemført har I op til 6 lokale maritime formidlere, der kan gennemføre undervisningsforløbet Muslingefarmen og I råder over det grej, der skal til, for at opstarte en lille muslingefarm. Opstartsforløbet indeholder:

  • 5 meter begroet muslingebændel og 10 meter ny bændel (mere kan tilkøbes)
  • 3 fyldte muslingestrømper og 10 nye strømper (flere kan tilkøbes)
  • En flot Maritime Nyttehaver t-shirt til hver af jeres formidlere (flere kan tilkøbes)
  • Et år medlemskab af Maritime Nyttehaver
  • Et forløb i jeres by på 2 timer, hvor en af vores maritime formidlere besøger jer og sparrer på de fysiske rammer for etablering af en simpel maritim nyttehave, der blandt andet kan anvendes til undervisningsforløb.
  • Et læringsforløb på Bølgemarken i København på ca. 3 timer for op til 6 formidlere/undervisere fra din by, der skal stå for at gennemføre undervisningsforløb og tage sig jeres nyttehave. Vi gennemgår undervisningsmaterialet og indholdet i forløbene og klæder dine formidlere godt på.
  • Overdragelse af undervisningsmateriale (herunder forberedelsesmateriale til klasselærerne).
  • Online spørgeskema målrettet de skoler, der har været på besøg, så I får god og ærlig feedback.

Andet udstyr og faciliteter

Foruden det dyrkningstekniske grej, som er inkluderet i de 25.000 kr., er der en del udstyr, der er nødvendigt for at gennemføre et forløb, fx mikroskoper, køkkengrej en tømmerflåde osv. En del af disse ting vil mange steder kunne findes lokalt og skal derfor ikke tilkøbes. Maritime Nyttehaver har en komplet liste med det grej, der skal bruges (inkl. priser), og assisterer gerne med de nødvendige indkøb.

Medlemskab af Maritime Nyttehaver

Når opstartsforløbet med Muslingefarmen er afsluttet får I som medlemmer jeres egen kontaktperson hos Maritime Nyttehaver, som I altid kan henvende jer til med spørgsmål. Hvis I gerne vil fortsætte med at være medlemmer efter det første år koster det 5.000 kr. + moms om året. Så længe I er medlemmer af Maritime Nyttehaver får I omtale på vores hjemmeside (evt. med logo) og adgang til forskellige arrangementer, vi holder. Desuden vil I blive informeret når vi lancerer nye undervisningsforløb, som I også får adgang til. Næste forløb om østers er i øjeblikket i gang med at blive testkørt i København.

Bemærk, at det afhænger af lokale forhold om de råvarer, der produceres i jeres nyttehave, vil kunne fungere som menneskeføde. Vi anbefaler, at I tager kontakt til den kommunale miljøenhed og afklarer hvilke placeringer, der vil kunne gøre det muligt/besværligt/umuligt at producere noget, som mennesker kan spise.

– Læs mere om vores skoletjeneste

For mere information

Daglig leder Joachim Hjerl
Tel. 2612 0048
Mail joachim@maritimenyttehaver.dk

eller

Formidlingsansvarlig Bodil Sofie Espersen
Tel. 28 59 09 65
Mail bodil@maritimenyttehaver.dk[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]