Aalborg Fjordhave

Fjordhaver Aalborg

Fjordhaver Aalborg er den medlemsmæssigt største af landets maritime nyttehaver. Foreningen er stiftet i 2014 og har klubaktiviteter hele året rundt med undtagelse af sommermånederne. Nogle foregår på flåderne ved Lindholm Strandpark (tæt på Kulturbroen) og andre i klubhuset ”Fjordhuset” ved Vestre Fjordpark. Dyrkningen finder sted på fire sammenhængende fjordhave-platforme placeret på Nørresundbysiden af Limfjorden, hvor den er let at tilgå med en splinterny gangbro fra land, så medlemmerne kan komme tørskoet til afgrøderne.

Fjordhaver Aalborg er en velfungerende maritim nyttehave med dyrkning som den centrale aktivitet, men med masser af undervisning og formidling, bl.a. i samarbejde med de lokale naturvejledere. Ud over naturvejlederne har Fjordhaver Aalborg et tæt samarbejde med skoletjenesten i Aalborg Kommune og deltager i formidlingsaktiviteter andre steder: Aalborg Bæredygtighedsfestival samt Vestre Fjordpark OPEN. Foreningen har medlemmer i alle aldersgrupper med en bred social fordeling – såvel erhvervsaktive som pensionister.

Fjordhaver Aalborg blev – ligesom Lemvig, Løgstør og Nykøbing – etableret som del af det af Nordea-fonden støttede projekt Fjordhaver i Limfjorden, der blev afsluttet i 2017.

Læs mere om Fjordhaver Aalborg på foreningens hjemmeside og følg dem på Facebook.

Kontakt

Formand Tine Bock
Tlf.: (+45) 2346 7684
E-mail: tinecharlottebock@gmail.com

Mere om Fjordhaver Aalborg

Mød en musling

Mød en rigtig klimadarling

Event 11. til 14. september 2019: Muslinger er en af verdens mest bæredygtige fødevarer. En rigtig klimadarling, og vi dyrker den lige her i Aalborg.…
Læs mere